Náuka o výžive
Dátum vydania: 2008
Učebnica prezentuje základné poznatky z oblasti výživy zdravých i chorých osôb. Úvodná kapitola sa zaoberá významom jednotlivých základných živín a mikronutrientov pre organizmus človeka a v ďalších kapitolách sa postupne preberá jednak výživa v jednotlivých vekových kategóriách s dôrazom na zásady správnej výživy ...
Bežná cena knihy: 6,64 €
Naša cena knihy: 4,98 €
Ušetríte: 25 %
Dostupnosť: Posledný kus na externom sklade
Detaily o knihe
Počet strán: 157
Väzba: Brožovaná
Rozmer: 145x205 mm
Jazyk: SK Slovenský Jazyk
EAN: 9788080632946
Rok vydania: 2008
Žáner: Katalóg
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
O knihe
Učebnica prezentuje základné poznatky z oblasti výživy zdravých i chorých osôb. Úvodná kapitola sa zaoberá významom jednotlivých základných živín a mikronutrientov pre organizmus človeka a v ďalších kapitolách sa postupne preberá jednak výživa v jednotlivých vekových kategóriách s dôrazom na zásady správnej výživy, jednak liečebná výživa pri rôznych ochoreniach a chorobných stavoch. Pozornosť sa venuje aj diétnemu systému používanému v našich nemocniciach a možnostiam umelej – elementárnej a parenterálnej výživy.
Učebnica je určená pre fakulty ošetrovateľstva, pre sesterské študijné odbory a študijný odbor pôrodná asistentka.
Krátky obsah:
Úvod
Fyziológia tráviacej sústavy a výživa
Živiny a ich látková premena
Zisťovanie stavu výživy
Výživa zdravých osôb – fyziologická výživa
Výživa chorých osôb – liečebná výživa
Diétny systém pre nemocnice
Umelá výživa
Doplnkové tabuľky a schémy
Literatúra