Ako voda v čokoláde
Dátum vydania: 01.11.2004
Autorka tejto neobyčajne pôvabnej i praktickej knižky – Laura Esquivelová je prvou zahraničnou spisovateľkou, ktorá v roku 1994 získala cenu ABBY (American Booksellers Book of the Year). Patrí k najčítanejším latinskoamerickým autorkám. Román Ako voda v čokoláde bol preložený do 35 jazykov a predaných bolo 4,5 milióna výtlačkov ...
Detaily o knihe
Počet strán: 161
Rozmer: 130x200x10 mm
Hmotnosť: 205 g
EAN: 9788096905812
Rok vydania: 2004
Žáner: Svetová súčasná
Typ: Knihy viazané
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
O knihe
Autorka tejto neobyčajne pôvabnej i praktickej knižky – Laura Esquivelová je prvou zahraničnou spisovateľkou, ktorá v roku 1994 získala cenu ABBY (American Booksellers Book of the Year). Patrí k najčítanejším latinskoamerickým autorkám. Román Ako voda v čokoláde bol preložený do 35 jazykov a predaných bolo 4,5 milióna výtlačkov. Celosvetový ohlas románu bol posilnený aj úspešným filmovým spracovaním.
Čarovná knižka o varení a láske, ktorej hrdinkou je Tita, majsterka kuchárskeho umenia nás nenechá bez emócií. Pri varení podľa starých receptov jej prehispánskych predkov sa nečakane prejavia jej magické schopnosti. Tam, v kuchyni pri sporáku vkladá do pariacich sa hrncov svoje city – zúfalstvo, radosť, lásku, hnev i utrpenie. A tak chtiac-nechtiac svojím varením ovplyvňuje osudy ľudí, ktorí zároveň s majstrovským jedlom prijímajú aj dušu jeho stvoriteľky...
V knižke nájdeme skutočné prastaré recepty a originálne ilustrácie akad. maliarky Kristíny Šimkovej – absolventky školy Albína Brunovského.