Z kuchyne prešporských vodníkov
Dátum vydania: 25.01.2008
Peter Ševčovič sa narodil 16. marca 1935 v Bratislave. Vyštudoval medicínu a pražskú FAMU, pracoval vo filme, v Slovenskej televízii, prednášal na bratislavskej VŠMU autorskú tvorbu. Napísal vyše osemdesiat televíznych, rozhlasových a divadelných hier, desať kníh krásnej literatúry a niekoľko pozoruhodných teoretických ...
Naša cena knihy: 0,00 €
Zasielame: Vypredané
Detaily o knihe
Väzba: Knihy Viazané
Rozmer: 200x135 mm
EAN: 9788088912385
Rok vydania: 2008
Žáner: Varenie, nápoje, diéty
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
O knihe
Peter Ševčovič sa narodil 16. marca 1935 v Bratislave. Vyštudoval medicínu a pražskú FAMU, pracoval vo filme, v Slovenskej televízii, prednášal na bratislavskej VŠMU autorskú tvorbu. Napísal vyše osemdesiat televíznych, rozhlasových a divadelných hier, desať kníh krásnej literatúry a niekoľko pozoruhodných teoretických diel. Väčšia časť jeho tvorby sa spája s Bratislavou. Romány Tretinový chlap, Čakaj nás, Angela, Čierny kôň, muzikál Nie je všedný deň, hry Kamarátka pre nás dvoch, Chlap prezývaný Brumteles, Dôsledne ukrývané dokumenty sú známe i v zahraničí. Rozprávanie Z kuchyne prešporských vodníkov nepriamo nadväzuje na populárnu knihu esejí a kuchárskych receptov Z kuchyne starého Prešporka. Ožívajú v nej doteraz neznáme vodnícke príbehy, ktoré si rozprávali a zapisovali starí Prešporčania. Sú vtipné, múdre a svojím zmyslom presahujú čas, v ktorom vznikli, lebo vodníci bratislavskej delty Dunaja sú osobitým, neopakovateľným fenoménom. Dodnes vraj mnohí z nich chodia po meste v civile a konajú dobro, kde len môžu. Neskrývajú už pod svoje hrnčeky duše kmínov, podvodníkov, korupčníkov a zločincov. Tí sa vraj tak rozmnožili, že sú nezničiteľní... Prečítajte si, čo sa o vodníkoch Peter Ševčovič dozvedel, pobavíte sa a možno i zamyslíte. A občas si uvarte niektoré z vodníckych jedál . recepty na ne nájdete v knižke s peknými ilustráciami Miloša Koptáka.